Kas Ağrıları İçin Hangi Doktora Gidilir?
Kas ağrıları genellikle yeri tam tespit edilemeyen, şiddeti az veya yüzeysel bir ağrı çeşidi olmaktadır. Kas ağrıları vücudun tek bir yerinde görülebilirken vücudun tüm bölümlerini de etkisi altına alabilmektedir. Çoğu kas ağrıları gün içerisinde yok olmakta ve geçmektedir. Fakat bazı ağrılar uzun sürmekte ve bazı ağrılar aylar boyu geçmemektedir.
Kas ağrılarında gidilmesi gereken bölüm dahiliye bölümüdür. Kas ağrıları, romatizmal hastalıkların öncüsü olarak bilindiği için dahiliye bölümü hızlı bir şekilde çözüm bulmaktadır. Bu sebeple sıklıkla görülen ve geçmeyen kas ağrılarının nedenini tespit edebilmek için mutlaka hastanelerde dahiliye uzmanlarına başvurulması gerekir.
Kas Ağrılarına Hangi Bölüm Bakar?
Kas ağrısı sırtta, bacakta, boyunda ve ellerde olmak üzere vücudun her yerinde görülebilen bir ağrıdır. En büyük sebebi stres olan kas ağrıları, kasların çok kullanılması, gerginlik, küçük yaralanmalar da kas ağrılarına neden olmaktadır. Kas ağrıları genellikle kasın çok kullanıldığı yerlerde görülür ve bu bölgenin çevresinde görülür.
Kas ağrılarında müracaat edilmesi gereken ilk yer dahiliye bölümüdür. İç hastalıkları bölümlerine baş vurulduktan sonra dahiliye uzmanları gerekli test ve tetkiklerden sonra teşhis koymakta ve tedavi sürecine başlamaktadır. Ayrıca şikayetlerin özelliklerine göre dahiliye uzmanları hastaları romatoloji uzmanlarına da sevk edebilir. Bu bölümde yapılacak test ve tetkikler sayesinde kas ağrılarının aşağıdaki gibi olası nedenleri saptanabilir:
– Fibromiyalji
– Polimiyozit
– Dermatomiyozit
– Miyofasiyal ağrı sendromu
Kas ağrıları aniden değil daha yavaş bir şekilde ilerlediyse sinirsel bir hastalıkta söz konusu olabilir. Böyle durumlarda hastanenin nöroloji bölümünde muayene olunması daha sağlıklı olacaktır.