İmplant Tedavisi

Diş çürükleri, periodontal (dişeti) hastalıklar veya dental travma sonucu bireylerde diş kaybı görülebilir. Dental implantlar ise diş eksikliklerini gidermek için kullanılan titanyum vida sistemidir. Çene kemiğine yerleştirilen dental implantlar diş kökü görevini yaparlar. Tek diş eksikliklerinde, klasik kuron-köprü protezlerinin aksine, komşu sağlam dişlere dokunulmadan eksik dişi tamamlamak mümkün olabildiği gibi çoklu diş eksikliklerinde sürekli çıkmaya meyilli olan hareketli protezler yerine sabit protezler kullanabilmek dental implantlar sayesinde mümkündür.

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İmplant tedavisi hastadan alınan radyografik görüntülerin incelenmesi ve yapılan muayene sonucu kişiye özel yapılan planlama ile başlamaktadır. Eksik dişlerin tamamlanması amacıyla optimal implant sayısı belirlenir ve yeterli kemik olduğu takdirde implant vidası çene kemiğine yerleştirilir. Yeterli kemik bulunmayan bireylerde kemik oluşturmak amacıyla ilave müdahaleler yapılmaktadır. İmplantın kemikle bütünleşmesi için 2, 5 ila 4 ay, ilave olarak çene kemiğine herhangi bir müdahalede bulunulduğunda veya üst çenede sinüs boşluğunu kaldırma işlemi uygulanmışsa 6 ay kadar beklemek gerekebilmektedir. Kemik ile implantın bütünleşmesinin ardından implantın üzerine porselen ya da zirkonyum diş yapısı yüklenir. Ancak bu süre sonunda alınan sonuçlar oldukça yüz güldürücü ve çok daha uzun ömürlüdür.

İmplant Operasyonu Sırasında ve Sonrasında Ağrı Hisseder Miyim?

İmplantın çene kemiğine yerleştirilmesi işlemi lokal anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Kemikte implantın yerleştirilmesi için yatak hazırlandıktan
sonra implant çene kemiğine gönderilir. Bu işlem tamamen ağrısızdır. Operasyon sonrası hafif şişlik oluşması beklenir ancak ilk 24 saat yapılan soğuk tampon uygulaması ve çene cerrahınızın reçete ettiği ilaçların düzenli kullanımı ile birlikte ilk gün oluşabilecek ağrı rahatlıkla kontrol altına alınmaktadır.

İmplant Materyali Güvenli Midir?

Dental implantlar insan vücudu ile son derece biyouyumlu olan titanyum materyalinden üretilirler. Titanyum herhangi bir alerji riski taşımayan, toksik olmayan kıymetli bir metaldir.

İmplant Herkese Yapılabilir Mi?

18 yaşın üzerindeki her bireye implant yapılabilir. Ancak kontrol altında olmayan sistemik hastalık varlığında, yakın zamanda radyoterapi ya da kemoterapi alan bireylerde implant yapılması kontrendikedir. Sistemik hastalık doktor konsültasyonu ile kontrol altına alındığında implant yapılabilir.

İmplantın Ömrü Ne Kadardır?

İmplantlar ağız içinde doğuştan olmayan bir yapı olduğu için en az bireyin kendi doğal dişleri kadar bakıma ihtiyacı vardır. Hekiminizin tavsiye ettiği şekilde ağız bakımınızı yapmalı ve düzenli kontrollere gelmeniz gerekmektedir. Bu nedenle dental implantın ömrü doğal dişler gibidir. Normal ağız ve diş bakımı iyi yapıldığı sürece çok uzun yıllar kullanılır.

By admin

Konya Haber